Veelgestelde vragen
Algemene vragen
- Krijg ik direct een antwoord als ik me inschrijf?
- Ik heb me aangemeld, maar hoor nu niets van jullie...
- Garanderen jullie werk voor mij?
- Is er een minimale leeftijd om dit werk te kunnen doen?
- Aan welke eisen moet ik voldoen?
- Waarom moet ik mijn rekeningnummer opgeven?
- Welke begeleiding valt onder het uurtarief?
- Ik werk nu zwart voor iemand, kan ik overstappen naar jullie?
- Hoe kan ik mijn vakantie doorgeven?
- Waarom zou ik de schoonmaaktraining doen?
Financiële vragen
Procedurele vragen
Accepteren van een zorgaanvraag
Urenbriefje
Algemene vragen
Krijg ik direct een antwoord als ik me inschrijf?
Ik heb me aangemeld, maar hoor nu niets van jullie...
Zodra wij een zorgbehoevende bij jou in de buurt hebben gevonden, nemen wij direct contact met je op. Als je behalve de bevestigingsmail niets van ons hoort, betekent dit dat wij helaas nog geen zorgbehoevende in jouw omgeving hebben gevonden.
Garanderen jullie werk voor mij?
Is er een minimale leeftijd om dit werk te kunnen doen?
Aan welke eisen moet ik voldoen?
Waarom moet ik mijn rekeningnummer opgeven?
Welke begeleiding valt onder het uurtarief?
Ik werk nu zwart voor iemand, kan ik overstappen naar jullie?
Hoe kan ik mijn vakantie doorgeven?
Waarom zou ik de schoonmaaktraining doen?
Wij helpen jou graag om een echte schoonmaakprofessional te worden. Daarom bieden wij een gratis online schoonmaaktraining aan. Weet jij de toets succesvol af te ronden? Dan maak jij meer kans op werkadressen! Opdrachtgevers zien namelijk dat jij de training hebt gehaald. Dat staat natuurlijk mooi op je CV! De schoonmaaktraining vraagt minder dan een uur van jouw tijd.
Financiële vragen
Wat verdien ik met dit werk?
Het bedrag dat je van ons ontvangt, verschilt per bijbaan. Het salaris voor huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, oppas, boodschappenhulp, ondersteunende begeleiding en huishoudelijke oppas bedraagt € 15,-. Dit is je bruto-uurloon. Je betaalt daarnaast niets extra, waardoor je uurloon ook niet omlaag gaat.
Worden mijn reiskosten vergoed?
Hoe zit het met vakantiegeld?
Het bedrag dat je gaat verdienen is inclusief 8% vakantiegeld. Zolang je een paar uur per week werkt, is de belastingafdracht vrijwel verwaarloosbaar. Je hebt per jaar recht op 4 weken vakantie. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.
Wat zijn 'sms-credits' en wat is het tarief hiervoor?
Procedurele vragen
Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Als je ziek bent, moet je dit altijd zo snel mogelijk melden aan jouw werkadres(sen). Probeer een nieuwe afspraak in te plannen om je gemiste uren in te halen. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.
Waar kan ik terecht met mijn klachten?
Hoe kan ik mijn contract beëindigen?
Wanneer je jouw contract wil beëindigen, doe je dat in overleg met jouw opdrachtgever. Jouw opdrachtgever kan in zijn/haar account het contract stopzetten.
NB: Als je geen opzegtermijn afspreekt met de zorgbehoevende, dan geldt de wettelijke opzegtermijn van één maand.
Ik heb me aangemeld, maar zoek inmiddels geen werk meer. Wat nu?
Accepteren van een zorgaanvraag
Wat gebeurt er als ik een zorgaanvraag accepteer?
Kan ik voorrang krijgen bij het accepteren van een zorgaanvraag?
Voorrang krijgen bij een zorgaanvraag is helaas niet mogelijk. Wij werken volgens een 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt' principe. Wel is het mogelijk je aan te melden voor onze sms-functie. Je ontvangt dan een sms zodra er een aanvraag bij jou in de buurt is, waardoor je zo snel mogelijk op deze aanvraag kunt reageren.
Daarnaast kun je onze gratis Hulp-in-Huis app downloaden. Zodra wij een aanvraag bij jou in de buurt beschikbaar hebben, zal de app een melding geven. Download hem voor Android of iOS.
Ik reageer vaak net te laat op een zorgaanvraag. Hoe kan ik dit voorkomen?
Urenbriefje
Hoe werkt het urenbriefje?
Wat zijn de voordelen van het urenbriefje?
Het gebruik van het urenbriefje heeft veel voordelen:
- Het zorgt voor een duidelijk overzicht voor werkzoeker en zorgbehoevende over het aantal gewerkte uren;
- In één oogopslag is te zien hoeveel en wanneer je hebt gewerkt;
- Je krijgt een jaaropgave van ons. Dit is handig om jouw gewerkte uren door te geven aan de Belastingdienst.
Waarom kan ik mijn urenbriefje niet vinden op de website?
Hoe moet ik mijn urenbriefje invullen?
Om je urenbriefje in te kunnen vullen, moet je hem eerst openen. Let hierbij op dat je het urenbriefje opent van de goede werkgever. Klik op 'uren invullen', zodat het urenbriefje opent. Het is hierbij belangrijk om te kijken of de volgende dingen kloppen:
- De uitbetalingsperiode (de periode van het urenbriefje). Dit kan per week, per vier weken of per maand zijn;
- De naam van de werkgever.
Vul hierna op het urenbriefje in hoe lang je hebt gewerkt. Als je voor automatisch invullen van je urenbriefje hebt gekozen, dan hoef je het aantal uren alleen nog maar te controleren. Heb je ervoor gekozen om je urenbriefje handmatig in te vullen, dan heb je twee opties. Je kunt je urenbriefje per week of per dag invullen.
Per week invullen
Als je je urenbriefje per week invult, dan tel je al je gewerkte uren van die ene week bij elkaar op. De pauzes tel je natuurlijk niet mee. Je vult dan het totaal aantal gewerkte uren in van die week.
Per dag invullen
Als je je urenbriefje per dag invult, dan vul je altijd een begin- en eindtijd in. Als je hebt gewerkt van 9.00u tot 12.00u vul je duidelijk de begin- en eindtijd van het werken in. Doe dit zonder puntjes. In dit geval vul je dus in dat je van 0900 tot 1200 hebt gewerkt. Vermeld vervolgens hoe lang je pauze hebt gehouden. Doe dit wederom zonder puntjes. Als je dus vijftien minuten pauze hebt gehad, vul je bij pauze 0015 in. Bij het totale aantal uren kun je nu zien hoeveel uur je die dag hebt gewerkt. Als laatste moet je bij opmerkingen/locatie nog invullen bij welk adres je hebt gewerkt. Hier kun je ook nog verdere opmerkingen kwijt.
Vul je urenbriefje altijd binnen drie dagen na het aflopen van de periode in!
Via onze gratis Hulp-in-Huis app kun jij overal op ieder gewenst moment de gewerkte uren invullen. Je kunt hem downloaden voor Android en iOS.
Wanneer moet ik mijn urenbriefje invullen op de website?
Voordat je begint met werken bij jouw werkgever spreek je af hoe vaak je uitbetaald gaat worden. Hierbij kan je kiezen of je uitbetaald wordt per:
- Week
- Vier weken
- Maand
Je vult het urenbriefje op de website in nadat je hebt gewerkt. Doe dat in ieder geval binnen drie dagen na het aflopen van de periode. Als je met jouw werkgever hebt afgesproken dat je per maand wordt uitbetaald, vul je ook elke maand het urenbriefje in.
Wetgeving
Hoe zit het met aansprakelijkheid?
Moet ik belasting betalen?
Ja, je moet jouw inkomsten opgeven bij de Belastingdienst. Je ontvangt een jaaropgaaf van ons waarop het bedrag staat dat jij in het jaar hebt verdient. Dit bedrag geef je door aan de Belastingdienst. Het kan dus zijn dat je inkomstenbelasting moet betalen, houd hier dan ook rekening mee. De grens van belastingvrij inkomen ligt op ongeveer € 6.500,- per jaar. Verdien je minder, dan hoef jij waarschijnlijk geen inkomstenbelasting af te dragen.